Farverådgivning

Hvad skal der tages højde for når der skal males?
Hvilken stemning vil du gerne skabe? Lyse naturfarver giver bløde luftige rum, mørke mættede farver giver dramatiske rum. 


Farverne reflekterer det lys, der rammer fladen, så lyset har en meget stor indflydelse på, hvordan en farve tager sig ud. Farven afhænger både af mængden af lys og af lysets farve. Lysets farve varierer efter, hvilket verdenshjørne dagslyset kommer fra, men det varierer også i løbet af både dagen og årstiderne - fx er der stor forskel på rosa morgenlys og solgul eftermiddagslys, og sommerens varme skær sammenlignet med vinterens køligere lys. 


Rum, der vender mod øst og vest, har generelt et rødgult til gult lys, mens sydvendte rum får et gult til hvidgult lys. Nordvendte rum får et diffust lys. 


Det varme lys i et syd- eller østvendt rum kan du fx understrege med varme eller gyldne farver. Ligeledes kan nordvendte rum få understreget sin placering med en køligere farve. Det vigtigste er dog at sætte farveprøverne af, så du kan se farven i det rum, der skal males under de forskellige lysforhold over døgnet

Farver påvirker dine rum, dine omgivelser og dig selv. Farver skal passe sammen. Farven skal passe til rummet. Udvendigt skal farvesætningen passe med området huset ligger i.


Der er mange overvejelser som skal tages, og det kan være svært at træffe de rigtige valg og at opnå et valg, som man vil være tilfreds med langt ud i fremtiden.

Læs den fulde artikel hos Bolius her.

Grønvaldts Malerfirma hjælper gerne med farverådgivningen.
- Det er gratis.

Grønvaldt's Malerfirma | Følvigvej 5, Vile, 7870 Roslev  | Tlf.: 27121072